Vă informăm că, în perioada 14 – 16 noiembrie 2023 va avea loc la Centrul Expozitional “India Expo Center and Mart” Delhi / India, cea de-a 6-a ediție a Expoziției și Conferinței Internaționale “Global Exhibition on Service 2023” (GES 2023), eveniment dedicat promovării și consolidării comerțului cu servicii în India.

Ediția din acest an a GES va constitui o platformă dedicată stimulării și sprijinirii parteneriatelor internaționale din sectorul serviciilor. Evenimentul va găzdui principalii operatori economici de pe piața locală și internațională din domeniul serviciilor și va contribui la crearea de sinergii, prin poziționarea afacerilor în fața factorilor de decizie din mediul public și privat. Cu ajutorul GES 2023 autoritățile își propun să poziționeze India ca partener de încredere în oferirea serviciilor sale către întreaga lume.

Serviciile reprezintă o componentă a comerțului global care continuă să crească. În ceea ce privește contribuția la PIB, ISD, exporturi și generarea de locuri de muncă, serviciile tind să devină motorul dominant al creșterii economice, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. În pofida amenințării unei recesiuni care se profilează pentru economiile dezvoltate, sectorul serviciilor din India continuă să atragă investiții străine semnificative, să realizeze exporturi consistente și să ofere locuri de muncă pe scară largă.

Sectorul serviciilor din India este estimat să crească într-un ritm alert și în următorii ani. Până la sfârșitul anului 2023, sectorul IT din India este de așteptat să atingă 14,3 miliarde USD, cu o creștere de 8% anuală. Se estimează că economia digitală și industria sănătății din țară vor ajunge la 1 trilion de dolari și, respectiv, 372 de miliarde de dolari până în 2027. În prezent, exporturile din sectorul serviciilor indiene au atins 325 miliarde USD.

Sectoarele pe care expoziția «Global Exhibition on Services » se va concentra sunt următoarele: IT&C, turism și ospitalitate, media și entertainment, sănătate și bunăstare, servicii pentru căile ferate, retail și e-commerce, logistică, formare profesională, servicii financiare și banking, educație și cercetare, IMM-uri în servicii etc.

Manifestarea expozițională este organizată de către Departamentul indian al Comerțului, în parteneriat cu Consiliul de Promovare al Exporturilor de Servicii. Pe parcursul expoziției vor fi dedicate seminarii și mese rotunde care se vor adresa domeniilor specifice și vor facilita întâlnirile de afaceri (B2B) și schimburile de experiență. La editia din anul 2019, au fost înregistrați 450 de expozanți, 3000 întâlniri de afaceri, 500 delegații străine din 65 de țări și 20.000 vizitatori.

În urma discuțiilor cu organizatorii, aceștia s-au arătat dispuși să acorde facilități financiare foarte bune pentru firmele române interesate să achiziționeze/tranzacționeze servicii din India. Astfel organizatorul va deconta cheltuielile de deplasare pentru câte un reprezentant al firmelor române care vor dori să participe la eveniment (max 10 firme). Se vor deconta cheltuielile cu transportul aerian și cu cazarea la un hotel de 4*.

Pentru mai multe detalii și informații, firmele românești interesate să participe sau să viziteze această manifestare expozițională sunt rugate să contacteze organizatorul evenimentului, si anume: ”Service Export Promotion Council”, la coordonatele următoare: dl Mayank Sharma, tel : +91. 8349417890, email : mayank.sharma@servicesepc.org , dna. Hansika Gupta, tel. +91 9990401916,
email : hansika.gupta@servicesepc.org. De asemenea, pentru alte detalii suplimentare, cei interesați se pot adresa la BPCE New Delhi, nr tel: +91.11.24111020, email: ionut.viziru@dce.gov.ro.

Ambasador
Daniela SEZONOV-ȚANE