Vineri, 10 februarie, Ministrul Economiei Florin Spătaru, a efectuat o vizită de lucru la Buzău.

Delegația condusă de Florin Spătaru, Ministrul Economiei, a vizitat Green Group, Yazaki România și Sara SRL, trei societăți comerciale importante  pentru mediul de afaceri buzoian.

În continuarea vizitei de lucru, Florin Spătaru, Ministrul Economiei s-a întâlnit, în sala de conferințe a Consiliului Județean Buzău, cu  oameni de afaceri de la societăți reprezentative din județul Buzău.

La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, Lucian Romașcanu președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, Constantin Toma primarul municipiului Buzău și Ionel Gagu președintele Camerei de comerț, Industrie și Agricultură Buzău.

Subliniind că Buzăul este ”un pol industrial important pentru economia românească” Ministrul Economiei Florin Spătaru a prezentat oamenilor de afaceri buzoieni, instrumentele, schemele de ajutor de stat, pe care Ministerul Economiei le-a adoptat, le-a promovat în cadrul Guvernului României și pe care le implementează în acest moment.

Reprezentanții societăților comerciale prezente la întâlnire i-au adus la cunoștință Ministrului Florin Spătaru câteva dintre problemele pe care le întâmpină în ultimii ani: preţurile mari la energie, lipsa materiilor prime şi taxele prea mari pe forţa de muncă.

Întâlnirea de lucru s-a finalizat cu promisiunea că ”Guvernul va sprijini și mai mult mediul de afaceri buzoian, dar nu numai, prin măsuri concrete, pentru a putea concura cu succes pe piața unică europeană”.