Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău organizează, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare cursul de formare profesională-inițiere în arhivistică pentru ocupaţia  „ARHIVAR”.

Cursul va fi organizat în luna octombrie 2019 odată cu formarea unei grupe.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale  și este autorizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări.

Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de ARHIVARcod COR 441501.

Programul de formare este destinat persoanelor care fie ocupă funcţia de arhivar sau îndeplinesc atribuţii pe linie de arhivă la nivelul unei organizaţii şi doresc să-şi actualizeze cunoştinţele/să-şi perfecţioneze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-şi dezvolte competenţe în acest sens sub îndrumarea formatorilor în domeniu.

Fiecare organizație publică sau privată are obligația conform legislației în vigoare, să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat. Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii, conf, art. 31 din legea Arhivelor Naționale, nr. 16 din 1996.

Programul cursului constă în expuneri, dezbateri, studii de caz şi aplicaţii practice privind operaţiunile arhivistice desfăşurate de creatorii şi deţinătorii de documente asupra materialului documentar rezultat în urma activităţii şi are drept finalitate dobândirea competenţelor prevăzute în standardul ocupaţional: redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informaţiilor din documente şi conservarea arhivei în depozit.

Durata cursului: 120 ore (40 de teorie și 80 de ore de practică ). Lector: Vilică MUNTEANU.

            Costul cursului este de 700 RON (pentru membrii CCIA reducere 10% ); plata se poate face direct la casieria Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău sau în contul nr. RO63BTRL01001205291795xx deschis la Banca Transilvania – Sucursala Buzău, nr. RO35BRDE100SV11401221000 deschis la BRD – Sucursala Buzău, cod fiscal RO 4814710.

Pentru înscriere la curs şi informaţii suplimentare cei interesaţi se pot adresa la tel. 0238 710229 sau 414719, fax: 0238 713577, e-mail: relatii@buzau.ro, cci@buzau.ro, persoană de contact Felicia Vîjdea.

Important!!! Cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesionala a personalului angajat sunt deductibile, conform Codului fiscal, art. 21, alin. 2, lit. h.