DEȚINEȚI sau ACTIVAȚI în cadrul unei firme din regiunea Sud – Est (Brăila, Galați, Vrancea, Buzău) care operează în unul dintre următoarele domenii: turism si ecoturim; textile si pielărie, lemn si mobilă, industrii creative, industria auto si componente, tehnologia informațiilor si telecomunicații, procesarea alimentelor si băuturilor, sănătate si produse farmaceutice, energie si management de mediu, bioeconomie, biofarmaceutica si biotehnologii?

            Dacă DA, VĂ ADRESĂM INVITAȚIA de a participa la seminarul MANAGEMENTUL SECURITĂȚII INFORMAȚIILOR, organizat de firma noastră în cadrul proiectului “BOOK SUCCES – Adaptare la schimbare  (”Cod SMIS 117259 , nr. POCU/227/3/8/), finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020  – “Locuri de muncă pentru toţi”, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău.

Seminarul este GRATUIT, se ADRESEAZĂ  antreprenorilor și angajaților care ocupă funcții manageriale și ABORDEAZĂ domenii și activități specifice care pot avea un impact semnificativ asupra  activității firmei dumneavoastră, respectiv:

  • Măsurile minime de protecție necesar a fi implementate la nivelul organizațiilor lucrative în scopul asigurării securității informațiilor care necesită a fi protejate –  clasificate, confidențiale, nedestinate publicității, date cu caracter personal;
  • Obligațiile legale ce revin angajatorilor și angajaților care colectează/prelucrează în activitatea curentă date cu caracter personal (impuse de Regulamentul (UE) 679/2016 – GDPR  și  Legea 190/2018) și modalități optime de asigurare a protecției acestora.
  • Sesizarea și gestionarea incidentelor de securitate.

Activitățile teoretice și practice aferente seminarului se vor desfășura în cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în perioada 05-07 martie  2019, pe parcursul a 3 zile (4 ore pe zi),  orele efective urmand a fi stabilite în funcție de numarul participanților și de programul dumneavoastră.

Participanții vor dobandi un certificat de participare care atestă acumularea de cunostințe și competențe în domeniul asigurării securității informațiilor și a datelor cu caracter personal, respectiv:

  1. a) Cunoașterea locului și rolului activității de asigurare a securității informațiilor în sfera managementului organizațional, a normelor legale în domeniu, a responsabilităților și obligațiilor persoanelor fizice și juridice;
  2. b) Modalități de identificare și implementare la nivelul organizației a măsurilor de protecție necesare asigurării securității informațiilor cu acces reglementat (clasificate, nedestinate publicității sau confidențiale);
  3. c) Cunoașterea și interpretarea normelor legale privind protecția datelor cu caracter personal în ceea ce privește: domeniul de aplicare, categoriile de date care intră sub incidența normei și regimul gestionării lor, scopul și temeiurile prelucrării, persoanele vizate de operațiunile de prelucrare și drepturile acestora, obligațiile corelative ale persoanelor juridice care operează cu astfel de date;
  4. d) Interpretarea normelor legale în domeniu din perspectiva obligativității desemnării responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal (DPO). Rolul și locul DPO în cadrul organizației, sarcinile și activitățile specifice din responsabilitate ;
  5. e) Evaluarea riscurilor de securitate asociate procesului de prelucrare a datelor cu caracter personal la nivelul organizației, stabilirea și implementarea măsurilor adecvate de protecție în scopul prevenirii materializării acestora. Sesizarea și gestionarea incidentelor de securitate.

Pentru informaţii suplimentare si înscrieri, vă stăm la dispoziție la adresele de e – mail  marina_papuc@managerconsult.ro; violetadragut@yahoo.com sau www.managerconsult.ro, precum și la numerele de telefon  0769.088.361 și 0749.069. 896.