Va informam ca incepand cu data de 01 ianuarie 2021, Ministerul Industriei, Comerțului, Economiei Verzi și Digitale din Regatul Maroc, a introdus o noua reglementare privind  verificarea conformitatii  unor produse industriale importate, prin externalizarea operațiunilor de control către 3 organisme internaționale de inspecție (Bureau Veritas, Applus Fomento, TUV Rheinland).

Aceasta noua reglementare vizeaza consolidarea aplicarii legislaţiei privind siguranţa produselor industriale importate in Maroc si implicit consolidarea protectiei consumatorului, fluidizarea accesului pe piața a produselor importate în conformitate cu reglementările în vigoare, precum si plasarea tuturor societatilor importatoare în condiții de concurență loială.

Programul se aplică unei game largi de produse, dintre care mentionam produse electrice, produse si materiale pentru construcții, jucării, aparate cu gaz, piese si componente pentru industria auto,  printre altele … pentru care loturile vor trebui să fie însoțite de un certificat de conformitate, eliberat in tara de origine sau in Maroc, in functie de doua liste de produse stabilite de catre autoritatile marocane.

Anexam cele doua liste de produse, precum si manualul ghid de utilizare a noului sistem de control al importurilor de produse industriale.

BPCETANGER 12 certificarea importurilor de produse industriale in Maroc 2021 Lista produselor controlate in tara de origine Lista produselor controlate in Maroc Ghid de utilizare a noului sistem de certificare a produselor industriale importate