Practica medierii – rezolvarea amiabilă a litigiilor este din păcate, insuficient cunoscută în România astfel că proiecte, cum este cel de față, își asumă rolul de creștere a nivelului de informare al societății civile pe această temă.  Înmulțirea situațiilor litigioase nu dezvoltă ci stagnează dezvoltarea în comunitățile locale din România cu un consum de resurse financiare și de timp care ar putea fi evitate inclusiv prin metoda medierii, cu instrumentele ei adaptate particularităților administrației publice locale.

În acest context, Institutul pentru Politici Publice (IPP), în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Pro-Medierea (APM) și Asociația Profesională a Mediatorilor din România (APMR) vă invită la workshop-ul regional:

Medierea – soluție alternativă în litigiile dintre cetățean și administrația publică

organizat în Galați, la Hotel Vega, Bulevardul Unirii nr. 107,  în data de 12 iulie 2019, în cadrul căruia vor fi abordate următoarele subiecte: prezentarea medierii, principiile și avantajele medierii, procedura medierii, aplicarea medierii într-un litigiu dintre administrația publică și cetățeni, tipologia conflictelor în care medierea poate fi aplicată, provocări și soluții pentru ca medierea să funcționeze.

Acest workshop este adresat membrilor societății civile și conține informații utile și pertinente privind aplicabilitatea medierii în cadrul activității acestora.

Workshop-ul va fi interactiv, vor avea loc discuții, participanții având posibilitatea de a pune întrebări, exprima opinii,  propune soluții pentru aplicarea eficientă a medierii, etc.

Confirmarea participarii se face până la data de  3 iulie  la adresa de e-mail: alexandra.johari@ipp.ro sau la numărul de telefon: 0743.336.011.

Agenda societatea civila_ SMIS 111610_Galati