În acest an instituţia noastră a organizat TOP – ul firmelor, ediţia a XVI-a,  eveniment de marcă pentru mediul de afaceri buzoian şi care s-a desfăşurat în scopul promovării firmelor cu rezultate remarcabile la nivel local şi naţional în 2008.
Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP – ului 2009 a avut loc joi, 12 noiembrie 2009, orele 18:00 la restaurantul GRAND din Buzău.
Ediţia din acest an marchează prezenţa, pe primele zece locuri, în cele şase domenii, 58 grupe de activităţi şi cinci clase de mărime, a 843 societăţi comerciale din totalul de 5776 operatori economici care au îndeplinit condiţiile impuse de metodologia naţională.

De subliniat continuitatea performanţelor şi managementul de vârf a celor 81 societăţi comerciale care s-au clasat, an de an, în perioada 2004-2008, pe primele trei locuri, precum şi al celor 156 societăţi comerciale care, în ultimii trei ani, au ocupat, locurile 1-3 în top.
Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: BANCA TRANSILVANIAS, B.R.D. – GROUPE SOCIETE GENERALE, DISTRIB EXPERT SRL Buzău.
La festivitate au participat 250 reprezentanţii ai firmelor premiate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 300 de persoane.