Vă informăm în legătură cu interesul exprimat de către Sharoni Padan, om de afaceri canadian, în cadrul întâlnirii avute cu acesta la Consulatul General al României din Montreal, de a promova și facilita importurile românești de confecții textile în Canada și distribuția acestora pe piața canadiană.

Cu o experientă de 44 de ani în domeniul distribuției de confecții textile pe piața nord-americană, când a activat în cadrul companiei Cartise, în calitate de președinte, conform celor prezentate de Sharoni Padan, acesta poate promova produsele românești pe piața canadiană în perioada imediat următoare, existând un interes crescut al importatorilor și distribuitorilor canadieni pentru produsele din domeniul articolelor textile, în contextul apariției unor dificultăți în aprovizionarea cu astfel de produse din China.

În cadrul discuțiilor, Sharoni Padan a menționat că intenționează să efectueze o vizită de lucru în România, sens în care a solicitat sprijinul consulatului pentru realizarea de întâlniri cu producătorii români de confecții textile, în vederea inițierii și dezvoltării de colaborări pe termen lung pentru promovarea acestora pe piața canadiană.

De asemenea, interlocutorul canadian a afirmat că oamenii de afaceri canadieni și-au exprimat interesul de a investi în țara noastră pentru a desfășura activități de producție în domeniul confecțiilor textile.

Totodată, Sharoni Padan a afirmat că experiența acumulată în domeniul comercializării produselor din domeniul textilelor și articolelor din acestea și relațiile foarte bune avute cu distribuitorii canadieni din domeniul respectiv constituie avantaje în cadrul unor potențiale colaborări cu producătorii români.

Față de cele prezentate, CCIA Buzau identifică producători de confecții textile din țara noastră interesați de a iniția și dezvolta colaborări cu reprezentanții companiilor canadiene importatoare și distribuitoare de produse din domeniul textilelor și articolelor din acestea.