DESIGNED BY joomla2you
    • Judeţul Buzău este situat în sud - estul României şi se învecinează cu judeţele Braşov, Brăila, Covasna, Vrancea, Ialomiţa şi Prahova, deţinând 2,6% din suprafaţa ţării.
    • Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.
    • Aflat la a XX-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

Actiuni 2017

 

SEMINAR ”NOUTĂȚI ISO 9001:2015”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în colaborare cu SYSCERT – partener internațional TÜV HESSEN Germania a organizat Seminarul  ”Noutăți ISO 9001:2015” .

Standardul cu cea mai largă aplicabilitate la nivel mondial ISO 9001 a fost completat în ediţia din 2015 cu o serie de aspecte noi: contextul organizaţiei, părţi interesate, abordarea riscului, cunoştinţeorganizaţionale, controlul proceselor, produselor şi serviciilor furnizate din exterior.

Seminarul a avut loc marți, 12 decembrie 2017, începând cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzău, din str. Unirii, bl. 10BCD, sala de conferințe. Participarea este gratuită.

S-au abordat în mod practic conceptele noii ediții, modificările faţă de vechea ediţie ISO 9001:2008 şi a fost prezentată abordarea tranziţiei la ISO 9001:2015.

Seminarul a fost susţinut de dl. dr. Ing. Ciobanu Emil, auditor senior la organismul de certificare TUV Hessen, director la SYSCERT SRL, partener internaţional al TUV HESSEN.

 

Festivitatea de premiere a firmelor clasificate

în TOP 2017

Aflat la a XXIV-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şiinternaţional.

Realizând anual TOP-ul firmelor, CCIA Buzău îşi probează posibilitatea şi disponibilitatea de a fi un arbitru imparţial al mediului de afaceri buzoian, contribuind astfel la promovarea  excelenţei în afaceri

Ne înclinăm în faţaperformanţeişi de aceea, încercăm, an de an, să adunăm laolaltă învingătorii, să oferim trofee şi diplome, ca măsură a dimensiunii reuşitelorobţinute peste timp şi mai presus de recunoaşterea meritelor, ne dorim să-i facem cunoscuţi.

Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP - ului 2017 a avut loc joi, 16 noiembrie 2017, orele 18:00 la Centrul de evenimente Nova Imperial din Buzău.

            Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: BCR,  B.R.D. - GROUPE SOCIETE GENERALE,  CREDIT AGRICOLE și GENERALI.

Sponsorul evenimentului a fost și în acest an SC ANGROSISTUL SRL Buzău.

            La festivitate au participat reprezentanţi ai firmelor premiate, precum şireprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 300 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a premiat cu această ocazie  20 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat.

Centrul Europe Direct Buzău a adus  din nou  în atenția participanților  la eveniment, eforturile unor companii buzoiene  în ceea ce privește implementarea și respectarea principiilor și valorilor responsabilității sociale a întreprinderilor, oferind TROFEE RSI.

CURS ARHIVAR

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a organizat, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare cursul de formare profesională-inițiere în arhivistică pentru ocupaţia„ARHIVAR”.Cursul a fost organizat începând cu 15 iunie 2017.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale șiMinisterul Educației Naționale  și este autorizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări.

Obiectivul cursului  a fost de a pregăti persoane pentru ocupația de ARHIVAR - cod COR 441501.

Programul de formare a fost destinat persoanelor care fie ocupă funcţia de arhivar sau îndeplinesc atribuţii pe linie de arhivă la nivelul unei organizaţiişi doresc să-şi actualizeze cunoştinţele/să-şiperfecţioneze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-şi dezvolte competenţe în acest sens sub îndrumarea formatorilor în domeniu. 

Programul cursului a constat în expuneri, dezbateri, studii de caz şiaplicaţii practice privind operaţiunile arhivistice desfăşurate de creatorii şideţinătorii de documente asupra materialului documentar rezultat în urma activităţiişi are drept finalitate dobândirea competenţelor prevăzute în standardul ocupaţional: redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informaţiilor din documente şi conservarea arhivei în depozit.

 

Salonul Auto Buzău Buzău 2017 ediţia a XII-a

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, a organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada  8-12 iunie 2017, în Piaţa Dacia, SALONUL AUTO BUZĂU 2017 ediţia a XII-a.

Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu - Dacia, Renault, Nissan, Peugeot, Citroen, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Toyota, Lexus, Hyundai, Mercedes, Skoda, Volkswagen, DasWeltauto, Ford, BMW, mașini electrice și hybrid.

Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuripromoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

 

 

 

Proiect A new ENTRance - Workshop  “Start-up“

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, derulează în perioada septembrie 2016 – august 2018 proiectul  “A new ENTRance – Dezvoltarea de instrumente inovatoare pentru promovarea antreprenoriatului în rândul romilor”  proiect realizat în cadrul Programului ERASMUS+. CCIA Buzău are calitatea de partener în acest proiect. Aplicantul este JungendStil e.V. – ONG activ la nivel European în domeniul mobilității, integrării și a învățării pe tot parcursul vieții – Germania, iar ceilalți parteneri sunt din Grecia, Ungaria și România.

Rezultatele așteptate în urma implementării acestui proiect  sunt:

-       Primele cursuri specifice de antreprenoriat pentru romi – realizarea unui curriculum specific adaptat educației, pieței muncii precum și nevoilor specifice grupului țintă;

-       Dezvoltarea unui Instrument de auto-evaluare on-line pentru examinarea antreprenorilor, care va asigura includerea competențelor IT&C, răspunzând astfel necesității de introducere în domeniul educației adulților a unor elemente specific erei digitale;

-       Realizarea ghidului "Antreprenoriatul în 101 măsuri", va sprijini persoanele de etnie romă să înțeleagă că antreprenoriatul este o alternativă reală la șomaj și la ocuparea forței de muncă în rândul acestora.

În perioada 14-19 martie 2017 CCIA a fost gazda întâlnirii partenerilor din acest proiect și a organizat în colaborare cu aceștia Workshopul  “Start-up“.

În cadrul workshop-ului a fost realizată o scurtă prezentare a proiectului precum și a obiectivelor și rezultatelor așteptate.

S-a făcut și o scurtă introducere în Curriculum pentru cursurile de educație antreprenorială.

Alte subiecte care au fost abordate:

-       Beneficiilor cursurilor de antreprenoriat pentru romi;

-       Beneficiilor noului Curriculum pentru instituțiile de educație a adulților;

-       Condiții premergătoare pentru o afacere start-up de succes, în general, și pentru romi în special;

-       Cooperare și comunicare în cadrul rețelei de stakeholders creată la Buzău.

 

 

Proiect A new ENTRance – Întâlnire cu stakeholders

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a organizat în data 06.03.2017 o întâlnire ocazionată de prezentarea proiectului “A new ENTRance – Dezvoltarea de instrumente inovatoare pentru promovarea antreprenoriatului în rândul romilor”  proiect realizat în cadrul Programului ERASMUS+. CCIA Buzău are calitatea de partener în acest proiect. Aplicantul este JungendStil e.V. – ONG activ la nivel European în domeniul mobilității, integrării și a învățării pe tot parcursul vieții – Germania, iar ceilalți parteneri sunt din Grecia, Ungaria și România.

Întâlnirea are ca scop și realizarea unui schimb de păreri legate de nevoile grupului țintă.

 

Întâlnire

organizată cu ocazia vizitei efectuate de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România

 

Joi,  2 martie 2017, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău l-a avut ca oaspete pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, domnul Andrei Grinkevich.

Domnul Președinte Ionel GAGU a prezentat Domnului Ambasador, potenţialul economic al judeţului Buzău precum şi principalele oportunităţi de cooperare.

Domnul Ambasador a făcut o interesantă prezentare a oportunităților economice, inclusiv informații privind dezvoltarea economică a republicii Belarus, care pot fi folosite pentru a promova interesele cooperării belaruso-române.

S-au purtat discuții pe marginea subiectelor prezentate și de asemenea pentru organizarea de misiuni economice a oamenilor de afaceri din județul Buzău în Republica Belarus și a celor din Republica Belarus în județul Buzău.

S-a convenit de asemenea să se facă și un schimb de oportunități de afaceri de ambele părți.

 

 

Sesiune de informare

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău au organizat o sesiune de informare cu privire la  apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 2 - ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”,  Prioritatea de investiții 2.2 – ”Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

 

De asemenea, a avut loc și o instruire privind utilizarea MySMIS - sistemul electronic de depunere a aplicațiilor în vederea evaluării.

 

Evenimentul a avut loc în data de 20 februarie 2017, începând cu ora 11:00, la Sala D. Filipescu din cadrul Consiliului Județean Buzău, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 48. Au participat 48 reprezentanți ai societăților interesate de prioritate de investiții 2.2.

Actiuni 2016

Festivitatea de premiere a firmelor clasificate

în TOP 2016, ediţia a XXIII-a

Aflat la a XXIII-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

TOP–ul firmelor buzoiene a devenit o competiţie tradiţionala a operatorilor economici din judeţ,  un eveniment de marcă în activitatea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău şi deopotrivă în viaţa comunităţii locale de afaceri.

Realizând anual TOP-ul firmelor, CCIA Buzău îşi probează posibilitatea şi disponibilitatea de a fi un arbitru imparţial al mediului de afaceri buzoian, contribuind astfel la promovarea  excelenţei în afaceri

Ne înclinăm în faţa performanţei şi de aceea, încercăm, an de an, să adunăm laolaltă învingătorii, să oferim trofee, distincţii şi diplome, ca măsură a dimensiunii reuşitelor obţinute peste timp şi mai presus de recunoaşterea meritelor, ne dorim să-i facem cunoscuţi.

Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP - ului 2016 a avut loc joi, 10 noiembrie 2016, orele 18:00 la restaurantul PIETROASA din Buzău.

            Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: BCR,  B.R.D. - GROUPE SOCIETE GENERALE și  SC ANGROSISTUL SRL Buzău.

            La festivitate au participat reprezentanţii ai firmelor premiate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 350 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, Asociația pentru sprijinirea IMM-urilor buzoiene și Centrul Europe Direct au premiat. 28 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat.

Cu această ocazie CCIA a editat Catalogul Topul Firmelor 2016, încredinţaţi fiind că potenţialul informaţiilor prezentate în ediţia din acest an va fi valorificat pe deplin.

CCIA Buzău felicită pe această cale societăţile comerciale care au reuşit să obţină rezultate deosebite într-un context economic mondial defavorabil  şi dorim ca experienţa şi succesul lor să constituie un real stimul pentru progresul comunităţii de afaceri buzoiene.

SALONUL AUTO BUZĂU 2016 ediţia a XI-a

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, a organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada  2-5 iunie 2016, în Piaţa Dacia, SALONUL AUTO BUZĂU 2015 ediţia a XI-a.

Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu - DACIA, RENAULT, NISSAN, FIAT, JEEP, PEUGEOT, CITROEN, HYUNDAI, TOYOTA, MERCEDES BENZ, LEXUS, FORD, BMW, MINI COOPER, SKODA, VOLKSWAGEN și DAS WELTAUTO. Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuri promoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

 

FESTIVITATE DE PREMIERE

Vineri 20 mai 2016, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău și Centrul Europe Direct Buzău au premiat într-un cadru festiv  excelența. La Colegiul B.P. Hașdeu a avut loc festivitatea de premiere a olimpicilor hașdeieni, performeri ai anului 2016, precum și a profesorilor care i-au îndrumat.

Cei 10 elevi care au primit premii la olimpiadele naționale și internaționale precum și cei 7 profesori îndrumători au primit premii în bani și diplome de excelență pentru rezultatele obținute.

Seminar Platforma de simulare de business SimTeam

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau si Centrul Europe Direct  Buzau  în colaborare cu compania de training si consultanta EXELO Training & Development,          s-au întalnit cu oamenii de afaceri buzoieni  miercuri, 20 aprilie 2016,  pentru a descoperi SimTeam, o platforma de simulare de business care transpune online toate provocarile operationale ale unei organizatii bazate pe proiecte.

Participantii au intrat pe rand, în rolurile unui Director General, Director Financiar, Director de Resurse Umane sau Director de Vanzari si-au testat abilitatile de lucru în echipa, au construit  strategii de luare a deciziilor, au  castigat  proiecte, au  angajat cei mai potriviti oameni, au înfruntat  competitia si si-au  atins, sau nu, scopul stabilit. 

Totul s-a întamplat online, conform unui scenariu definit împreuna cu trainerul si în parametri foarte apropiati de provocarile unei afaceri reale. Cu ajutorul SimTeam s-au putut lua  decizii, fara a fi necesara plata costurilor pentru greselile de management din viata reala.

Platforma SimTeam este cel mai bun mod de a întelege cum functioneaza si ce beneficii poate aduce platforma, organizatiilor care vor sa testeze abilitatile strategice, decizionale si de lucru în echipa ale angajatilor. 

Maestrul de ceremonii al acestui eveniment a fost  domnul Mircea Mihai, Director Executiv EXELO Training&Development. 

Prezentarea a fost de mare interes pentru participanti.

 

Pregatirea IMM – urilor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin fonduri europene  2014-2020  

 

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau, Centrul Europe Direct Buzau în colaborare cu firma Structural Expert SRL Buzau, au organizat seminarul de prezentare:

« Pregatirea IMM – urilor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin fonduri europene  2014-2020  »

Seminarul a avut loc Joi 14 Aprilie 2016, începand cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzau, din str. Unirii, bl. 2B, sala de conferinte.

Scopul seminarului a fost de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finantarilor nerambursabile prin fondurile structurale.

Durata prezentarii a fost de aproximativ trei ore si au fost abordate urmatoarele teme:

Noutati în accesarea fondurilor europene în executia bugetara 2014-2020; 

Criterii de eligibilitate a solicitantului;

Eligibilitatea proiectelor;

Cheltuielile eligibile;

Contributia proprie a solicitantului si valoarea maxima a finantarii nerambursabile;

Asigurarea cofinantarii si a cheltuielilor neeligibile;

Etapele desfasurarii unui proiect;

Achizitii publice;

Finantarea proiectului;

Returnarea finantarii nerambursabile.

 Prezentarile au fost facute de reprezentanti ai SC Structural Expert SRL Buzau, iar participarea gratuita.

Au participat reprezentanti de la 25 societati comerciale buzoiene.

 Masa Rotunda “Green Business Index 2016”

 Asociaţia Green Revolution, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau si Centrul Europe Direct Buzau, au organizat, joi 10 martie 2016, la sediul CCIA Buzau  

Proiectul multianual Green Business Index a fost lansat în 2010 si reprezinta barometrul responsabilitaţii faţa de mediu a companiilor din Romania. 

GBI este singurul instrument gratuit de  evaluare a performantei de mediu conform ISO 14031 din Romania, un mecanism de promovare si monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru îmbunatatirea performantei de mediu.

Green Business Index (GBI) are un dublu rol: ajuta companiile sa îsi evalueze impactul asupra mediului si eficienţa în managementul mediului, sa identifice oportunitaţi noi pentru reducerea acestuia si pentru cresterea eficienţei utilizarii resurselor, într-un mediu concurenţial în care clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la preocuparile de mediu si la oferta de produse si servicii ecologice ale companiilor, iar pe de alta parte, pentru publicul larg, GBI este un instrument prin care acesta devine constient si mai bine informat cu privire la preocuparile companiilor legate de protejarea mediului  înconjurator.

Participarea la Masa Rotunda, a oferit oportunitatea de a afla care sunt beneficiile evaluarii gratuite a performanţelor de mediu ale companiei si cum se poate gestiona eficient impactul de mediu în toate aspectele acestuia.

Agenda Mesei Rotunde fost:

•Proiectul Green Business Index - aspecte generale; 

•Avantajele participarii la GBI si modele de succes; 

•Pauza de cafea;

•Serviciile GBI si modalitatea de utilizare; 

•Discutii si colectarea impresiilor.

Au participat reprezentanti de la 17 societati comerciale buzoiene.

 Pregatirea firmelor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin  Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)

 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau, Centrul Europe Direct Buzau în colaborare cu firma Structural Expert SRL Buzau, au organizat seminarul de prezentare:

Pregatirea firmelor din judetul Buzau pentru accesarea finantarilor nerambursabile prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR)  

Seminarul a avut loc  Joi 11 februarie 2016, începand cu orele 10:00, la sediul CCIA Buzau, din str. Unirii, bl. 2B, sala de conferinte.

Scopul seminarului a fost de a prezenta detalii despre modalitatea de accesare a finantarilor nerambursabile prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) în cadrul PROGRAMULUI NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020. 

Au fost abordate urmatoarele teme:

Informatii generale privind « PROGRAMUL NAȚIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ»

Criterii de eligibilitate a solicitantului;

Eligibilitatea proiectelor;

Cheltuielile eligibile;

Contributia proprie a solicitantului si valoarea maxima a finantarii nerambursabile;

Asigurarea cofinantarii si a cheltuielilor neeligibile;

Etapele desfasurarii unui proiect;

Achizitii publice;

Finantarea proiectului;

Returnarea finantarii nerambursabile.

 Prezentarile au fost facute de reprezentanti ai SC Structural Expert SRL Buzau, iar participarea gratuita.

Joi 28 ianuarie 2016,  la sediul CCIA BUZĂU,  a avut loc o masa rotunda la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri buzoian  si ai AJFP Buzau.

Întalnirea a fost ocazionata de arondarea fiscala a 207 societati comerciale buzoiene, contribuabili mijlocii,  bune platnice, la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa, începand cu 01.02.2016.

Asteptat ca o mana cereasca si considerat o solutie magica ce va rezolva multe din problemele sistemului de taxe si impozite romanesc, noul Cod Fiscal a intrat în vigoare. Documentul aduce modificari esentiale atat impozitului pe profit, regimului microîntreprinderilor, impozitului pe venit, contributiilor sociale, taxei pe valoarea adaugata, cat si taxelor locale.

Reprezentantii AJFP au oferit raspunsuri la întrebari legate de noul Cod Fiscal. 

Totodata s-a discutat vis a vis de  strategia de urmat prin care sa contestam temeinicia  hotararii administrative de arondare fiscala la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa, hotarare antiproductiva si de natura sa conduca la un centralism excesiv, deosebit de daunator pentru comunitatea de afaceri buzoiana.

Ca urmare a discutiilor purtate  s-au desprins urmatoarele întrebari importante la care oamenii de afaceri afectati de acest ordin astepta, cat mai curand posibil, un raspuns de la AJFP Buzau, prin intermediul CCIA Buzau:

-Care sunt conditiile pentru ca o societate sa fie încadrata la contribuabili mijlocii si sa fie arondata fiscal la Direcţia Regionala de Finanţe Constanţa ??

-Certificatele de atestare fiscala se pot obtine printr-o solicitare on-line si apoi sa fie ridicate în original  de la AJFP Buzau???

-Care va fi relatia cu Trezoreria???? Firmele vor fi obligate sa deschida conturi la Trezoreria Constanta???

CCIA Buzau a transmis firmelor participante si nu numai raspunsul primit de la AJFP Buzau la aceste întrebari.

 

Alte actiuni

Festivitatea de premiere a firmelor clasificate

în TOP 2014, ediţia a XXI-a 

Aflat la a XXI-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şiinternaţional.

TOP–ul firmelor buzoiene a devenit o competiţietradiţionala a operatorilor economici din judeţ,  un eveniment de marcă în activitatea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău şi deopotrivă în viaţacomunităţii locale de afaceri.

Realizând anual TOP-ul firmelor, CCIA Buzău îşi probează posibilitatea şi disponibilitatea de a fi un arbitru imparţial al mediului de afaceri buzoian, contribuind astfel la promovarea  excelenţei în afaceri

Ne înclinăm în faţaperformanţeişi de aceea, încercăm, an de an, să adunăm laolaltă învingătorii, să oferim trofee, distincţiişi diplome, ca măsură a dimensiunii reuşitelorobţinute peste timp şi mai presus de recunoaşterea meritelor, ne dorim să-i facem cunoscuţi.

Festivitatea de premiere a ocupanţilor primelor trei locuri la fiecare secţiune a TOP - ului 2009 a avut loc joi, 13 noiembrie 2014, orele 18:00 la restaurantul GRAND din Buzău.

            Parteneri la realizarea acestui eveniment au fost: SC EXIMPROD GRUP SRL,  B.R.D. - GROUPE SOCIETE GENERALE,  SC ANGROSISTUL SRL Buzău.

            La festivitate au participat reprezentanţii ai firmelor premiate, precum şireprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai băncilor, în total peste 350 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, Asociația pentru sprijinirea IMM-urilor buzoieneși Centrul Europe Direct au premiat. 32 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat.

 Cu această ocazie CCIA a editat Catalogul Topul Firmelor 2014, încredinţaţi fiind că potenţialulinformaţiilor prezentate în ediţia din acest an va fi valorificat pe deplin.

CCIA Buzău felicită pe această cale societăţile comerciale care au reuşit să obţină rezultate deosebite într-un context economic mondial defavorabil  şi dorim ca experienţaşi succesul lor să constituie un real stimul pentru progresul comunităţii de afaceri buzoiene.

****************************************************************************************************

Eveniment de deschidere a Stației de Sortare

Marți, 11 noiembrie 2014, reprezentanții CCIA Buzău au participat la evenimentul de deschidere a Stației de Sortare din sat Stăncești, comuna Vadu Pașii, Buzău. Evenimentul a reprezentat încununarea eforturilor și preocupărilor companiei RER Ecologic Service Buzău, de a alinia municipiul Buzău la standardele Uniunii Europene impuse în domeniul salubrizării. Necesitatea implementării unui management integrat al deșeurilor în municipiul Buzău stă la baza construirii acestei stații de epurare.

****************************************************************************************************

Inaugurare fabrică de geamuri

Joi, 6 noiembrie 2014, reprezentanții CCIA Buzău au participat la inaugurarea oficială a fabricii de geamuri pentru autoturisme, deținute de SC GLASSCORP SA Buzău, investiție a grupului SISECAM Turcia.

Fabrica va produce parbrize, geamuri laterale pentru uși, geamuri laterale fixe și lunete. Investiția va genera 312 locuri de muncă, unitatea de producție urmând să livreze anual aproximativ 800.000 de seturi de geamuri.

 

****************************************************************************************************

Campanie de informare APDPR

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a participat alături de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit la campania națională de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR).

APDRP a prezentat multiplicatorilor de informații județeni investițiile realizate cu fonduri europene acordate prin PNDR prin vizitarea a 10 proiecte considerate ca fiind exemple de bună practică în derularea fondurilor europene.

Vizitele s-au desfășurat în perioada 8-11.07.2014 și au inclus prezentări ale următoarelor proiecte: ”Înființare unitate de producție a panourilor solare”, ”Fermă de porci”, ”Construire cramă viticolă și achiziționarea de echipamente”, ”Fabrică de nutrețuri combinate”, ”Construire pensiune turistică”,  „Înființare secție procesare carne și alinierea la standardele comunitare prin retehnologizarea spațiilor frigorifice de depozitare a produselor alimentare”, „Pensiune agroturistică”, „Hală îmbuteliere apă”, ”Instalarea fermierului Codreanu Fănică PFA”, ”Achiziții de echipamente în vederea dezvoltării activității de producție a SC Romtel Impex SRL”.

******************************************************************************************************************************

Sesiune de informare și training

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Asociația RTxC și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, au organizat o sesiune de informare și training în cadrul căreia s-au prezentat informații interesante privind creșterea eficienței energetice. 

Sesiunea de informare și trening a avut loc în data de  2 iulie 2014, începând cu ora 9:00 la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău. Scopul acestui eveniment  a fost  acela de a  prezenta oportunitățile și instrumentele de eficientizare a consumurilor energetice în companiile de confecții textile și pielărie. Costurile cu energia au crescut și ne confruntăm cu toții cu această problemă, de aceea considerăm că evenimentul a fost  deosebit de util și a constituit o bună oportunitate pentru a familiariza firmele de confecții textile și pielărie cu instrumentele de eficientizare a activității din punct de vedere al consumurilor energetice. Participarea la eveniment a oferit posibilitatea utilizării gratuite a instrumentelor de evidență, gestionare și reducere a consumului energetic și de a beneficia de experiența unor specialiști europeni în domeniu.

******************************************************************************************************************************

SALONUL AUTO BUZĂU 2014

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, a organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada 12-15 iunie 2014, în Piaţa Daciei,  SALONUL AUTO BUZĂU 2014 ediţia a IX-a.

Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu -Dacia, Nissan,  Renault, Peugeot, Fiat, Citroen, Jeep, Skoda, Volkswagen, Volkswagen – Autovehicule Comerciale, Das Weltauto, Toyota,Hyundai,Opel, Ford, BMW, scutere, ATV  şi remorci auto. Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuripromoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

******************************************************************************************************************************

Seminar “Cum sa crești numărul de clienți printr-o imagine de succes”

CCIA Buzău a participat în data de 22 mai alături de SMART PR GROUP  la seminarul “Cum sa crești numărul de clienți printr-o imagine de succes” și s-a adresat oamenilor de afaceri care doresc să crească numărul de clienți, utilizând strategii clare de marketing și PR. 

******************************************************************************************************************************

Proiect ”Today a project, tomorrowthefuture”

CCIA Buzău a participat în data de 17 mai alături de Liceul Tehnologic Grigore C. Mosil la proiectul interjudețean ”Today a project, tomorrowthefuture”. Alexandru UȚĂ a participat ca membru al juriului care a acordat premii în cadrul acestui proiect.

******************************************************************************************************************************

SEMINAR INSOLVENȚĂ

Media Makers în parteneriat cu  ZRP Insolvency și societatea de avocați Zamfirescu Racoti&Partners, cu sprijinul INPPI, UNPIR BUZAU și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, au organizat în data de 29 martie 2014, orele 11:00 – 17:00,  seminarul acreditat INPPI

„Proceduri de insolvență.

Soluții pentru companii aflate în dificultate financiară.

Cazul special al insolvenței Unităților Administrativ Teritoriale”

Media Makers și partenerii săi, prin organizarea unui seminar practic, interactiv, și-au propus să aducă la o masă comună actorii implicați in procesele de insolvență – practicieni în insolvență, reprezentanți ai companiilor și ai unităților administrativ teritoriale, avocați.

Beneficiind de profesionalismul specialiștilor societăților ZRP Insolvency și Zamfirescu Racoţi&Partners, seminarul a facilitat activitatea de pregătire a procedurilor de insolvență, iar schimbul de opinii în cadrul dezbaterilor libere, abordările practice, au adus un plus de profesionalism în derularea acestora.  

Au participat reprezentanți ai firmelor: DUCTIL SA, VOESTALPINE VAE APCAROM SA, COMPANIA DE APĂ SA, EUROSTING AAW INDUSTRY SRL , etc..

******************************************************************************************************************************

Întâlnire organizată cu ocazia vizitei efectuate de Ambasadorul Regatului Belgiei în România  la Buzău

Vineri, 14 martie 2014, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău l-a avut ca oaspete pe Excelenţa Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Philippe Beke.

Din partea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău la această întâlnire au participat domnul Preşedinte Ionel Gagu şi doamna Anca Damian director executiv.

Domnul ambasador a prezentat principalele investiţii ale Belgiei în România, previziuni ale creşterii economice pentru perioada următoare precum şiimportanţa intensificării relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două ţări.

Domnul Preşedinte Ionel Gagu a prezentat Excelenţei sale, potenţialul economic al judeţului Buzău precum şi principalele oportunităţi de cooperare.

Domnul ambasador a vizitat societatea METAL SOMET SRL.

******************************************************************************************************************************

Campanie de informare APDPR

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a participat alături de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit la campania națională de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR).

APDRP a prezentat multiplicatorilor de informații județeni investițiile realizate cu fonduri europene acordate prin PNDR prin vizitarea a 10 proiecte considerate ca fiind exemple de bună practică în derularea fondurilor europene.

Vizitele s-au desfășurat în perioada 11-14.03.2014 și au inclus prezentări ale următoarelor proiecte: ”Extindere capacități de prelucrare, depozitare vinuri în comuna Săhăteni”, ”Modernizare fabrică de conserve legume fructe”, ”Ferma de porci PIG SRL Buzău”, ”Construire pensiune turistică Stejarul”, ” Investiție fabrică preparate din carne”,  „Modernizare fermă pomicolă”, „Dezvoltare exploataţie apicolă”, „Achiziţionare de echipamente şi utilaje pentru vinificaţie”.

 

******************************************************************************************************************************

Centrul Europe Direct Buzău

Comisia Europeană, prin intermediul Reprezentanţei sale în România a lansat în luna iunie 2012 o cerere de propuneri pentru selectarea organizaţiilor eligibile în vederea acordării unui grant pentru acţiune şi asistenţă tehnică în schimbul găzduirii centrelor de informare publică, cunoscute sub denumirea comună de „Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct ”, pentru perioada 2013-2017.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a participat cu o propunere de proiect  depusă spre evaluare în cadrul acestei Cereri de Propuneri iar în data de 5 decembrie 2012 am fost informaţi că propunerea noastră a fost eligibilă şi a fost inclusă pe lista de propuneri selectate pentru găzduirea unui centru de informare Europe Direct  în perioada 2013-2017.

Au urmat procedurile de contractare iar activitatea efectivă a început la 1 ianuarie 2013.

Centrul EUROPE DIRECT Buzău este un prim punct de contact al Uniunii Europene cu cetăţenii judeţului Buzău.

Miercuri 27 martie 2013, începând cu ora 10:00  la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a avut loc evenimentul de inaugurare a CENTRULUI EUROPE DIRECT BUZĂU precum şi la dezbaterea cu tema Europa cetăţenilor – Anul european al cetăţenilor 2013.

La eveniment au participat peste 50 de persoane reprezentanţi ai Primăriilor, Inspectoratului Şcolar Buzău, Bibliotecii Judeţene Buzău, licee buzoiene, societăţi comerciale, cetăţeni din judeţul Buzău, mass media.

Read more: Alte actiuni

Parteneri

 

Copyright (c) www.cciabuzau.ro 2014. All rights reserved.