DESIGNED BY joomla2you
    • Judeţul Buzău este situat în sud - estul României şi se învecinează cu judeţele Braşov, Brăila, Covasna, Vrancea, Ialomiţa şi Prahova, deţinând 2,6% din suprafaţa ţării.
    • Camera de Comert este o organizatie profesionala cu caracter patronal a comerciantilor si industriasilor, menita sa apere interesele lor specifice in fata autoritatilor si organizatiilor din tara si din strainatate si sa promoveze afacerile pe plan local , national si international.
    • Aflat la a XX-a ediţie TOP-ul firmelor din judeţul Buzău continuă să rămână unul din cele mai eficiente mijloace de informare şi promovare activă a societăţilor comerciale, al oamenilor de afaceri care dau dovadă de un management competitiv şi inteligent ajungând astfel pe podiumul succesului atât pe plan local, naţional cât şi internaţional.

Arhiva electronica

Prin Legea nr.99/1999, titlul VI, se garanteaza regimul juridic al garantiilor reale mobiliare, destinate sa asigure indeplinirea unei obligatii civile sau comerciale nascute din orice contract incheiat intre persoane fizice sau juridice. Societatile comerciale beneficiaza astfel de o noua posibilitate de acces la creditare. Legea promoveaza, prin ARHIVA ELECTRONICA, accesul la credite, imbunatatind cadrul legal prin intermediul careia proprietatea mobiliara asigura plata obligatiilor.

Dupa cum se ştie creditorul impune de obicei mai multe conditii pentru beneficiarul imprumutului. Unele din aceste conditii il asigura pe creditor ca nu exista nici un alt creditor care sa aiba vreun drept asupra bunului afectat garantiei şi ii confera acestuia siguranta ca nici unui viitor creditor nu i se vor acorda drepturi mai extinse asupra bunului afectat garantiei.

Acestea sunt exact functiile pe care le indeplineşte ARHIVA ELECTRONICA:

  • 1. Previne potentialii creditori cu privire la existenta unor interese anterioare asupra bunului afectat garantiei.
  • 2. Stabileşte ordinea prioritatilor privind pretentiile concurente cu privire la bunul afectat garantiei.

Atunci când un debitor şi un creditor convin ca proprietatea mobiliara reala va fi utilizata in vederea garantarii platii unei obligatii, creditorul va depune un aviz de garantie reala la Arhiva. Avizul va cuprinde numele creditorului şi debitorului, precum şi o descriere generala a bunului mobil afectat garantiei. Aceasta informatie va fi introdusa in calculator şi va deveni informatie publica.

In cazul in care un debitor ofera o proprietate mobiliara reala ca bun afectat garantiei, creditorul va verifica in Arhiva daca mai apare numele debitorului. In caz afirmativ creditorul se va interesa daca descrierea garantiei include bunul afectat in prezent garantiei de catre debitor. Daca debitorul afecteaza de doua ori acelaşi bun, creditorul va refuza acordarea creditului sau va solicita alte garantii din partea debitorului.

Când creditorul nu identifica numele debitorului in Arhiva, sau daca numele acestuia este asociat altui bun afectat garantiei, creditorul va putea depune un aviz cu privire la bunul afectat garantiei şi se va asigura astfel ca drepturile sale vor avea intâietate asupra drepturilor altora cu privire la bunul respectiv.
Avizul este o simpla notificare, scopul acestuia fiind avertizarea potentialilor creditori asupra necesitatii de a solicita mai multe informatii cu privire la acel debitor. Avizul nu ofera nici o informatie cu privire la conventia dintre parti ( valoarea creditului, valoarea bunului afectat garantiei, durata conventiei etc.), asigurându-se astfel confidentialitatea contractelor.
Prin urmare ARHIVA ELECTRONICA stimuleaza comertul, oferind creditorilor o cale rapida şi simpla de a afla daca alti creditori au obtinut in garantie respectivul bun real mobiliar şi de a se asigura ca dreptul creditorului asupra bunului grevat este garantat.

ARHIVA ELECTRONICA este un sistem de evidenta a prioritatii garantiilor reale mobiliare şi de publicitate, structurat pe persoane şi pe bunuri, fiind locul unde sunt inregistrate operatiunile privind garantiile reale mobiliare, având ca Autoritate de Supraveghere Ministerul Justitiei.
Dreptul de a opera inregistrari in ARHIVA ELECTRONICA revine operatorilor şi agentilor imputerniciti de aceştia.

Camera de Comert, Industrie şi Agricultura Buzau are calitatea de agent, având competenta de a inscrie direct formularele de aviz de garantie. Institutia noastra ofera astfel un nou serviciu util pentru agentii economici ,cu efecte asupra inlaturarii unor obstacole ce tin de conventiile comerciale, facilitând, in final, oricarei firme, indiferent de marime, obtinerea unor credite in conditii mai avantajoase.

Parteneri

 

Copyright (c) www.cciabuzau.ro 2014. All rights reserved.