Evenimente 2014

Azi 23 12.2014 am fost colindați de reprezentanți ai Așezământului Pentru Prsoane Vârstnice de la Năieni.Mulțumim pentru urări.
Sărbători fericite și liniștite tuturor!

DSCN4313 DSCN4316 DSCN4315 DSCN4314 DSCN4312 DSCN4311

—————————————————————————————————————————–

Reprezentanţii Centrului ED Buzău au participat la evenimentul „Gala talentelor”, eveniment organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Acţiunea care se înscrie în modulul 7a, s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Buzău. Programul a fost structurat în două capitole principale:

– un program artistic oferit de copiii cu probleme speciale, cât şi de cei din centrele de plasament;

– proiectul de mentorat „ Alături de tine „ prin care adulţi – voluntari preiau misiunea de mentor pentru tinerii rezidenţi în sistemul de protecţie, aflaţi în ultimii ani de liceu.

Programul artistic a avut un caracter plurivalent ( recitări, colinde, dansuri, teatru ) şi a reuşit să impresioneze o sală plină cu participanţi, care au apreciat profundul umanism al artiştilor de o zi, dar mai ales efortul imens al instructorilor acestora. În ceea ce priveşte proiectul de mentorat, Centrul ED Buzău s-a implicat prin doamnele Anca DAMIAN și Felicia Vijdea  care din data de 21.12.2014 au devenit mentori pentru eleva Dalina Toader – 16 ani – clasa a-X-a liceul Marghiloman.

DSCN4266 DSCN4267 DSCN4268 DSCN4269 DSCN4271 DSCN4272 DSCN4289 DSCN4291 DSCN4305

—————————————————————————————————————————–

Într-o lume aflată în permanentă schimbare, UE doreşte să devină o economie inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii. Aceste trei priorităţi se sprijină reciproc şi sunt în măsură să ajute UE şi statele membre să obţină un nivel ridicat de ocupare a forţei de muncă, de productivitate şi de coeziune socială. Noua strategie reflectă şi schimbările apărute la nivelul UE începând din anul 2000, în special nevoia imediată de relansare în urma crizei economice. Despre toate problemele legate de Strategia Europa 2020, cât şi despre evoluţiile postcriză,ne-a vorbit jurnalistul Ovidiu Nahoi vineri 12 decembrie 2014 la Colegiul Mihai Eminescu. Prezentarea a fost transformată intr-o poveste frumoasă despre EA Europa, despre NOI cetățeni europeni și despre CUM, NOI și EA vrem să ne dezvoltăm în următorii 10 ani. Participanții, peste 200 de elevi de la liceele din Buzău, cadre didactice , antreprenori, au fost captivați de prezentarea profesionistă făcută de invitatul nostru, căruia la final i-au adresat întrebări despre tema dezbătută și nu numai. Schimbul de experiență a fost deosebit de plăcut și util pentru ambele părți. Evenimentul a făcut parte din Planul de acțiuni pentru anul 2014, iar obiectivul a fost informarea publicului larg asupra provocărilor majore de ordin social, economic, politic şi cultural, cărora „Strategia Europa 2020” trebuie să le facă faţă.
Rezultatele preconizate şi anume creşterea sentimentului de persoană implicată în identificarea şi rezolvarea acestor problematici şi cetățeni mai bine informați, au fost atinse. Mulțumim domnului Ovidiu Nahoi pentru participare şi doamnei Ioana Marchiş pentru sprijinul logistic. Următoarea temă va aborda problematica frontierelor Europei.

DSCN4221 DSCN4222 DSCN4226 DSCN4238 DSCN4256 DSCN4261

—————————————————————————————————————————–

În data de 08.12.2014 reprezentanţii Centrului ED Buzău s-au deplasat la Grădiniţa „ Căsuţa Piticilor ” din municipiul Buzău. Aici reprezentanţii Centrului au avut de îndeplinit o misiune pe cât de grea pe atât de plină de satisfacţii. A fost privirea aceea lungă, usor suspicioasă când am fost prezentaţi de către conducerea Grădiniţei, dar au fost şi uralele de bucurie când am distribuit darurile de Sf. Nicolae.
Odata atmosfera încalzită, ne-am trezit că suntem asimilaţi în intregime de către aceşti micuţi care se bucurau la vârsta lor, dar puneau întrebări la nivel de gimnaziu legate de această „ casă mare ” care este Europa.
A fost o experienţă de neuitat din care toţi participanţii cu mic cu mare au avut numai de câştigat.

DSCN4191 DSCN4193 DSCN4194 DSCN4196 DSCN4200 DSCN4203 DSCN4204 DSCN4215

—————————————————————————————————————————–

La invitația doamnei prof. înv.primar Constantin Malanca Veronica, Centrul Ed Buzău a mers vineri 5 decembrie 2014 la clasa I-a de la Liceul Tehnologic ,, Dimitrie Filipescu ,, Buzău .Vizita a avut ca obiectiv să le ofere micuților cu ocazia sărbătorilor de iarnă materiale informative şi nu numai, respectiv cărţi de citit și de colorat și jocul Mini Mip. Am socializat cu cei 22 de școlari și cu doamna profesor pe tema sărbătorilor de iarnă, moment de mare bucurie în sufletul celor mici. Am cântat colinde de iarnă , am colorat si am lansat un concurs” Cine colorează cel mai frumos desenul după chipul lui Mini Mip “ din Servieta Mini Mip, realizat de voluntara Centrului de Informare Europe Direct Iaşi, Ramona Balan-Harja. Mulţumim pe această cale d-nei Ioana Pruteanu pentru sprijinul acordat.

DSCN4139 DSCN4145 DSCN4149 DSCN4151 DSCN4153 DSCN4171 DSCN4173 DSCN4176 DSCN4185 DSCN4186

—————————————————————————————————————————–

Alături de parintele profesor Marius Dima de la Seminarul teologic, am poposit luni 17 noiembrie 2014 la Grădinita cu program normal ,, Cuvioasa Parascheva ,, unde 30 de copii veseli ne-au întâmpinat cu zâmbetul lor sincer.Le-am oferit cărți de colorat și jocul lui Mini Mip, urmând sa revenim să ne jucăm, să colorăm împreună cu ei. Pentru ca au fost cuminți promitem că le vom pune o vorbă bună la Moș Nicolae.

DSCN4107 DSCN4108 DSCN4109 DSCN4112 DSCN4113 DSCN4116

—————————————————————————————————————————–

Centrul nostru a continuat să fie alături de persoanele varstnice de la AŞEZĂMANTUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE „ SF. SAVA” NĂIENI şi le-a invitat la evenimentele organizate. Şi-au prezentat într-o mini expoziţie produsele handmade, le-am putut admira portul lor popular şi faptul că au lucrat în prezenţa noastră. Au cântat, au recitat,ne-au spus poveşti frumoase de viaţă, ne-au încântat. Acţiunea noastră s-a desfăşurat în contextul preocupării UE privind îmbătrânirea activă şi a sloganului nostru “Suntem alături de voi, vrem să vă facem viaţa mai uşoară”

DSCN3984 DSCN3986 DSCN3987 DSCN3988 DSCN3989

—————————————————————————————————————————–

În cadrul acţiunii de Promovare a excelenţei desfăşurat în data de 14 noiembrie 2014, am invitat şi ne-am bucurat de reprezentaţia oferită de echipa de majorete Girl’s Dance, formată din fetiţe cu vârste cuprinse între 4 – 7 ani, ce fac parte din Asociaţia Sportivă Mişcare, Sport, Sănătate Buzău. Cu toate că sunt la o vârstă fragedă, inimoasele sportive sunt câştigătoarele Festivalului Naţional de Majorete de la Piatra Neamţ, Festivalului « Steluţele Dansului » de la Râmnicu Sărat, Trofeului Balcanic Femi – Sport 2014 organizată la Buzău şi s-au clasat pe locul secund la Dans România Open ediţia a V-a, Năvodari – secţiunea Performing Art., la Festivalul concurs de dans pentru copii “Euro Dance” şi la Cupa “Rapsodii de Toamnă” ediţia a IV – a, competiţie destinată exclusiv majoretelor. Cu această ocazie, micuţele au primit din partea Centrului ED Buzău, materiale promoţionale adecvate vârstei, Servieta lui Mini Mip alături de alte informaţii folositoare.
Le dorim succes şi împlinire în frumoasa activitate pe care o desfăşoară !

DSCN4026 DSCN4027 DSCN4028

—————————————————————————————————————————–

Centrul Europe Direct Buzau împreună cu structura gazdă Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Buzău a păstrat tradiţia şi a premiat într-un cadru festiv excelenţa. 32 de elevi olimpici din municipiul Buzău şi Rm. Sărat, modeşti dar foarte hotărâţi au primit diplome de excelenţă şi cărţi oferite de Centrul Europe Direct Buzău. După festivitatea de premiere am socializat cu ei , le-am povestit despre noi , despre rolul nostru în comunitate , despre voluntariat. Ne vom întâlni cu ei la Centru şi pe reţelele de socializare. Felicitări părinților, cadrelor didactice și elevilor !

DSCN4006 DSCN4007 DSCN4009 DSCN4012 DSCN4013 DSCN4014

—————————————————————————————————————————–

Adunarea Generală a Centrelor ED Bonn, 13 – 15 octombrie 2014

În perioada 13 – 15 octombrie Centrul ED Buzău a participat alături de celelalte 30 de centre ED la lucrările Adunării Generale a Reţelei Extinse Europe Direct.Evenimentul a avut loc în oraşul Bonn, Germania şi a reunit toate cele 500 de centre de informare ED.
Lectorii prezenţi – în mod deosebit specialişti din domeniul comunicării, au întregit prin prezentările lor o imagine a spaţiului comunitar european.
Au fost trecute în revistă realizările din această zonă cât şi provocările care se conturează în faţa acestei construcţii originale care este Uniunea Europeană.
De asemenea au avut loc schimburi de experienţă interesante în cadrul seminarelor interactive care s-au desfăşurat pe parcursul AGM. Schimbul de experienţă cu colegii din alte centre ED din Europa s-a desfăsurat sub lozinca “ gândeste global, actionează local “.

BONN 2 BONN 4 BONN 6 BONN 7 BONN 8 bonn 9 bonn 11 bonn 12 bonn 13 bonn 15 bonn 17 bonn maritim

—————————————————————————————————————————–

Năieni – 09.10.2014 – AŞEZĂMANTUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE „ SF. SAVA”

O zi liniştită de toamnă ca şi aşezământul al căror oaspeţi am fost. Peste tot se simţea prezenţa spirituală a preotului Milea un om cu un suflet mare, cum rar mai găsim. Icoane, lucruri vechi şi multe flori parcă vorbeau despre lucrurile minunate care se întâmplă acolo. Feţe frumoase ne-au întâmpinat cu o căldură sufletească fără egal încă de la intrarea pe poarta lăcaşului. 22 de femei varstnice nu reuşeau să disimuleze emoţia că cineva şi-a făcut timp şi pentru ele. Am străbătut în linişte alături de doamna administrator toate locurile până am ajuns într-o sală mare unde bunicuţele noastre îşi desfăşurau activităţile zilnice: tricotau, citeau se uitau la televizor, povesteau. Ne-am amestecat în povestea lor şi le-am spus povestea noastră cine suntem, de ce suntem acolo, ce vrem sa facem împreună în viitor. Le-am adus la cunoştinţă că populaţia Europei este intr-un proces accelerat de îmbătrânire, că la nivelul UE există o vie preocupare pentru această tendinţă şi că sunt în derulare şi vor fi lansate în continuare programe care să diminueze marginalizarea cetăţenilor europeni de vârsta a treia. Cu fiecare discuţie purtată chipurile triste brăzdate de trecerea timpului se luminau ajungând chiar sa râdă. Le-am propus un schimb de poveşti cu care au fost de acord. Ne-am îmbrăţişat şi am simţit energia lor pozitivă şi dorinţa de a ne revedea. Suntem convinşi ca am reuşit să realizam o zi cu totul specială persoanelor acestui aşezământ, iar la plecare le-am asigurat că vizitele reprezentanţilor Centrului ED Buzău vor deveni o practică. Vom fi alături de ei şi dorim să le facem viaţa mult mai uşoară. Acţiunea se numeşte Centrul EUROPE DIRECT BUZĂU şi populaţia vârstnică – Suntem alături de voi, vrem să vă facem viaţa mai uşoară si face parte din Planul de acţiuni pe anul 2014- modulul 7b.

DSCN3840 DSCN3841 DSCN3845 DSCN3859 DSCN3898 DSCN3944

—————————————————————————————————————————–
Training ED – Strategii de comunicare eficientă- 02-07 septembrie 2014 Oradea
Cele 31 de centre de informare și comunicare europeană din cadrul rețelei Europe Direct , coordonate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România s-au întâlnit în perioada 02-07 septembrie la un training de comunicare eficientă. Prima zi a fost dedicată întâlnirii cu coordonatorul Reţelei Europe Direct – doamna Ioana Marchiş care ne-a vorbit despre: priorităţile anului 2015, intranet şi AGM –ul de la Bonn. Au urmat întrebările şi răspunsurile pe baza subiectelor prezentate. Ne-am întâlnit şi cu şefa Reprezentanţa Comisiei Europene în România doamna Angela Filote care ne-a vorbit despre rolul pe care trebuie să-l aibă centrele ED, despre importanţa acordului de parteneriat semnat de România. Au urmat doua zile în care am învăţat de la reprezentanţi de marcă din mass-media româneasca Laurenţiu Diaconu Colintineanu şi Vlad Mixich cum să comunicăm coerent şi eficient, cum să selectăm un mesaj central important din diferite domenii de interes general, cum să adaptăm un discurs la publicul ţintă, care sunt metodele de evitare a stresului şi emoţiilor, despre importanţa rolului de moderator al unei conferinţe şi al rolului de gazdă al unui eveniment.Au fost și exerciții practice de susținere a unui discurs , în fața unui public larg. Ultima zi a fost dedicată importanţei fotografiilor în activitatea de comunicare şi raportare. Ioana Moldovan persoană cu expertiză în tehnica fotografiei, ne-a adus în această lume punctând care sunt elementele pe care trebuie să le transmită o fotografie : mesaj , emoţie , modul de structurare a unei poveşti în cadre fotografice, folosirea anumitor tehnici de fotografiere. Finanul trainingului a aparţinut coordonatorului reţelei doamna Ioana Marchiş care a punctat din nou importanţa reţelei ED în activitatea de informare şi comunicare europeană.

10364105_838972306137754_2411411632843442848_n 10636509_947183421963347_3854563246533578334_o 10661892_829769107065194_3046891261524811820_o 10662092_947183148630041_8883187606340156861_o

—————————————————————————————————————————–
Azi 28. 08.2014 ora 09,00 la sediul Centrului ED Buzău a avut loc întâlnirea voluntarilor noștri cu Domnul Andreescu Vlăduț, coordonatorul Centrului ED Târgoviște, care impreună cu un voluntar de la ED Târgoviște, au constituit exemple vii de bună practică. Prezentările au captat imediat atenția, iar exercițiile de comunicare şi exemplele concrete s-au situat la un înalt nivel de interactivitate. Filmul acestei zile ne-a determinat şi mai mult să pornim pe noul drum al voluntariatului. Mulțumim Centrului ED Targoviste pentru colaborare!

DSCN3805 DSCN3819 DSCN3823

—————————————————————————————————————————–

Vineri 01.08.2014 reprezentanţii Centrului ED Buzău au participat în calitate de invitaţi la deschiderea expoziţiei „ Am revenit! Mister, Aventură, Surpriză „ cea mai mare expoziţie de dinozauri din Europa de Est. Expoziţia organizată de Galleria Buzău în parteneriat cu National Geographic a avut un pronunţat caracter educativ, iar dintre participanţi un segment important l-au constituit copiii. Am discutat cu cei prezenţi într-o atmosferă relaxată şi am folosit ocazia pentru a prezenta Centrul ED Buzău. În acest context am distribuit de asemenea şi multe materiale informative, primite cu interes mai ales de către cei tineri şi foarte tineri.

20140801_111502 20140801_111513 20140801_111518 20140801_111541 20140801_111545 20140801_111557

—————————————————————————————————————————–

În conformitate cu agenda activităţilor din anul 2014, reprezentanţii Centrului ED Buzău au participat alături de Centrul Francofon Buzău la acţiunea de mediatizare a taberei de sculptură în aer liber Măgura. A fost o iniţiativă cu un mare impact având în vedere că zona se află în proximitatea mânăstirii Ciolanu, iar vizitatorii sunt proveniţi din toate judeţele ţării. Cu aportul neprecupeţit al copiilor de la Tabăra de Vară Sărata Monteoru am reuşit să captăm interesul unei largi audienţe asupra acestui sit cultural. Folosind tehnici combinate – jocuri, combinaţii de culori, evocări – am reuşit să convingem turiştii prezenţi , de importanţa excepţională a acestei tabere de sculptură şi am avut în vedere aici conţinutul lucrărilor şi unicitatea amplasamentului. Cel mai mare câştig rezidă însă în faptul că turiştii veniţi din toată ţara vor deveni multiplicatori pentru acest fenomen cultural original.

Poze Magura 140 Poze Magura 152 Poze Magura 154 Poze Magura 158 Poze Magura 164 Poze Magura 167

—————————————————————————————————————————–

În data de 09.07.2014 Centrul ED Buzău a fost prezent la Tabăra Francofoniei , ed. a V-a , eveniment cultural care s-a desfăşurat în staţiunea Sărata-Monteoru.
Participanţii erau prinşi în activităţi de ateliere pe varii tematici, iar prezenţa noastră acolo a adus un element de noutate.
Cu largul concurs al organizatorilor – cărora le mulţumim şi pe această cale – am reuşit să parcurgem fiecare atelier şi să facem cunoscut Centrul ED Buzău în integralitatea sa ( centru esenţial de informare la nivel european ).
Am răspuns la o serie de întrebări puse atât de copiii participanţi cât şi de instructorii de ateliere şi am distribuit materiale EDIC, unele dintre ele potrivindu-se perfect cu activităţile desfăşurate în cadrul Taberei.
În încheiere am lansat o invitaţie cu caracter permanent pentru a fi vizitaţi on-line sau direct la sediu în ideea de a întregi o imagine unitară a spaţiului comun european.

DSCN3742 DSCN3747 DSCN3750 DSCN3764 DSCN3770 DSCN3772

—————————————————————————————————————————–

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău şi Centrul Europe Direct Buzău au organizat împreună cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie şi Asociaţia RTxC în data de 2 iulie 2014 o sesiune de informare şi training privind creşterea eficienţei energetice.
Scopul acestui eveniment a fost acela de a prezenta oportunităţile şi instrumentele de eficientizare a consumurilor energetice în companiile de confecţii textile.

Evenimentul a fost deosebit de util şi a constituit o bună oportunitate pentru familiarizarea şi însuşirea instrumentelor de eficientizare a activităţii din punct de vedere al consumurilor energetice.

Sesiunea s-a înscris în strategia UE referitoare la politica energetică. Aceasta împreună cu reciclarea deşeurilor reprezintă ţinte prioritare pe termen mediu şi lung pentru Comisia Europeană.

Centrul ED Buzău în calitate de partener în acest training şi-a propus ca prin informaţiile pe care le-a prezentat, să scoată şi mai mult în evidenţă importanţa deosebită a politicilor energetice atât pentru spaţiul comun european cât şi pentru fiecare ţară în parte.

DSCN3708 DSCN3712 DSCN3716 DSCN3706

—————————————————————————————————————————–

19.06.204 – Întâlnirea cu tema ”Voluntariat – importanță, perspective”
Elevi și cadre didactice de la Liceele: Alexandru Marghiloman și Henri Coandă, B. P. Hașdeu au răspuns invitației noastre. La întâlnire au participat și reprezentanți ai presei locale. Reprezentanții Centrului le-au vorbit invitaților despre importanța voluntariatului, despre beneficiile și avantajele acestei activități pe termen scurt și lung. Au fost prezentate apoi exemple de bună practică, filmulețe cu și despre voluntari. Pe baza materialelor prezentate au urmat dezbateri interactive.

DSCN3676 DSCN3692 DSCN3697 DSCN3653 DSCN3662

—————————————————————————————————————————–

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău si Centrul Europe Direct Buzău au organizat în parteneriat cu Primăria Buzău şi dealerii buzoieni de automobile în perioada 12-15 iunie 2014, în Piaţa Daciei, SALONUL AUTO BUZĂU 2014 ediţia a IX-a. Cel mai reprezentativ și mai atractiv eveniment auto din Buzău a beneficiat de participarea de excepție a reprezentanților unor mărci de prestigiu – Dacia, Nissan, Renault, Peugeot, Fiat, Citroen, Jeep, Skoda, Volkswagen, Volkswagen – Autovehicule Comerciale, Das Weltauto, Toyota, Hyundai, Opel, Ford si BMW. Evenimentul a constituit o ocazie binevenită pentru vizitatori de a testa și achiziţiona la preţuri promoţionale cele mai noi apariții ale mărcilor prezente.

DSCN3632 DSCN3637 DSCN3638

—————————————————————————————————————————–

În perioada 28 mai-01 iunie 2014 s-au desfăşurat la Piatră Neamţ un training şi o întâlnire de coordonare EDIC, ocazie cu care reprezentanţii Centrelor ED din România, alături de Ioana Marchiş – coordonator Reţea, Ileana Racoviceanu – expert relaţii publice şi comunicare ANPCDFP, Ovidiu Nahoi – jurnalist şi Dan Suciu – jurnalist, au tratat teme de interes actual cu deschidere europeană: Erasmus+ (Program, Collaborative partnership), raportare financiară Europe Direct, colaborare cu alte reţele, parteneriate Europe Direct (Entreprise Europe, Camere de Comerţ, Bilioteci Judeţene), cadrul financiar multianual (clarificări concept, mecanism de elaborare, negocieri, instituţii implicate, rezultate, obiective 2014-2020), România şi rezultatele cadrului financiar 2007-2013 (ce s-a vrut, ce s-a obţinut), lecţiile primilor ani de utilizare de fonduri UE (obiective atinse, planificarea regională, nevoile comunităţii), România şi Cadrul financiar 2014-2020 (obiective, schimbări strategice şi alocări specifice), Stadiul defalcărilor financiare pe noul ciclu financiar.
IMG_1494 IMG_1595 IMG_1603 IMG_1605
—————————————————————————————————————————–
1 iunie- Ziua Internaţională a Copilului, eveniment organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Buzău, Centrul de Cultură şi Artă Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi Centrul Cultural Francofon Buzău. Evenimentul a constat într-un marş stradal care a avut ca puncte de popas sediile partenerilor implicaţi în eveniment. La sediul Centrului Europe Direct Buzău copiii au fost primiţi în părculeţul din faţa Centrului unde am socializat, le-am vorbit despre drepturile copilului şi importanţa zilei de 1 iunie. Atmosfera a fost deosebit de caldă iar parcul a fost animat de zâmbete, jocuri şi culoare specifice copilariei fără griji. Am ofert cărţi şi săculeţi personalizaţi cu sigla Centrului, celor care au răspuns întrebărilor noastre despre copilul european. După ce am socializat ne-am alăturat marşului care a străbătut oraşul iar destinaţia finală a fost Parcul Tineretului. Pe asfaltul din parc, copiii au participat la concursul de desene pe asfalt, temele abordate fiind diverse. Mulţumind copiilor şi partenerilor implicaţi, ne-am promis că ne vom întâlni şi anul viitor în cadrul aceluiaşi eveniment. Evenimentul pe care l-am organizat a făcut parte din MODULUL 7b: Organizare de evenimente pentru grupuri-ţintă.

DSCN3521 DSCN3531 DSCN3534 DSCN3536 DSCN3547 DSCN3615

—————————————————————————————————————————–

1 iunie 2014 – Ziua Internaţională a Copilului la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Efrimescu” Săgeata, judeţul Buzău. Pentru că le-am promis că vom fi mereu aproape de ei ne-am deplasat la Săgeata. Ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze dar vizibil emoţionaţi.Ne-am bucurat de revedere, am socializat, le-am vorbit despre drepturile copilului şi importanţa zilei de 1 iunie, apoi am trecut la fapte: desene despre ziua de 1 iunie şi despre copilul european. Au adunat toate desenele într-un colaj pe care l-au dăruit Centrului. Le-am oferit cărţi şi săculeţe personalizate cu sigla Centrului. Multumim copiilor şi doamnei învăţâtoare pentru clipele minunate petrecute împreună. Evenimentul pe care l-am organizat a făcut parte din MODULUL 7b: Organizare de evenimente pentru grupuri-ţintă

—————————————————————————————————————————–
Centrul Europe Direct Buzău
, a participat în data de 20 mai ora 12:00 alături de Agenția de Relații Publice “ Chelgate Public Affairs & Public Relations “, la campania de informare ,,Europa, casa noastră” la Şcoala Gimnazială ,,Învățător Clementa Beschea ”din comuna Mărăcineni. Scopul campaniei a fost acela de a informa despre prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul școlar. Am prezentat misiunea, scopul şi acţiunile Centrului.ED Buzău.

DSCN3468 DSCN3469 DSCN3473 DSCN3477 DSCN3478 DSCN3480

—————————————————————————————————————————–

Centrul Europe Direct Buzău, a participat în data de 20 mai ora 09:00 alături de Agenția de Relații Publice “ Chelgate Public Affairs & Public Relations “, la campania de informare ,,Europa, casa noastră”, la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” din Buzău. Scopul campaniei a fost acela de a informa despre prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul școlar. Am prezentat filmuleţul despre EDIC, misiunea, scopul şi acţiunile Centrului ED Buzău precum şi un material despre voluntariat.

DSCN3441 DSCN3442 DSCN3444 DSCN3450 DSCN3453 DSCN3455

—————————————————————————————————————————–

Centrul Europe Direct Buzău a participat în calitate de invitat, miercuri 14.05.2014  la  Colegiul Naţional „M. Eminescu„ Buzău, la evenimentul de diseminare  a proiectului  din cadrul  competiţiei europene EUROSCOLA. Elevi, cadre  didactice, părinţi, presa locală au asistat la  premierea celor 24 de elevi participanți în acest proiect şi au vizionat  filmuleţe realizate cu ocazia  vizitei lor la  Parlamentul European- Strasbourg, din 28 februarie 2014. Reprezentanții Centrul ED Buzău le-au vorbit elevilor  despre  drepturile cetăţeanului european și importanţa voluntariatului, despre alegerile europarlamentare și au oferit  pliante şi materiale promoţionale  cu alegerile europarlamentare.

DSCN3405 DSCN3410 DSCN3414 DSCN3415 DSCN3423

—————————————————————————————————————————–

”9 MAI, ZIUA EUROPEI-O EUROPĂ PENTRU TINE !” Evenimentul  care  s-a desfășurat la sediul Centrului  Europe Direct Buzau în data de 9 mai   2014 între orele 11:00-14:00 a adunat 37 elevi, cadre didactice de  la la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman, cetățeni cu care avem o colaborare foarte frumoasă. Înainte de eveniment am îmbrăcat în straie de sărbătoare  parcul și copacii  din fața Centrului. A urmat un seminar interactiv unde au fost prezentate în imagini,  instituțiile, valorile, şi strategia Uniunii Europene. Fiecare elev    s-a prezentat  și a punctat  care sunt valorile europene în viziunea lui. Pe baza materialelor prezentate  a urmat concursul cu tema:  ”9 MAI, ZIUA EUROPEI-O EUROPĂ PENTRU TINE !”. Cei mai buni au primit premii.

013 048 050 052 053 012

—————————————————————————————————————————–

La mulți ani Europa! Săgeata 9 MAI 2014. Ne-am continuat circuitul la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Efrimescu” Săgeata, judeţul Buzău, unde ne-am reântâlnit  cu acei copii frumoşi  dar mai mari cu un an. Curioşi din fire  așa cum îi cunoșteam, am schimbat impresii despre Europa. Fiecare copil a primit cărţi despre Uniunea Europeana materiale promoţionale editate cu această ocazie. Am primit  în dar un poster cu și despre Europa, pe care l-au facut sub privirile noastre.

—————————————————————————————————————————–

Am continuat vizitele mergând  în parcul din fața Prefecturii, unde cetățenii Buzăului, autoritățile şi instituţiile publice locale – Prefectură, Primărie, Școli și Armată – au sărbătorit împreună cu Centrul Europe Direct Ziua Europei și Ziua independenței României. La eveniment au participat prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, dar şi subprefectul George Sava, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, însoţit de cei doi vicepreşedinţi Petre Emanoil Neagu şi Cristi Romanescu, primarul Constantin Boşcodeală cu cei doi viceprimari Fănică Bârlă şi Sebastian Radu, precum şi comandantul Diviziei 2 infanterie „Getica”, gene­ralul Lucian Foca.

 

001 007 010 003 005 009

—————————————————————————————————————————–

În data de 9 MAI 2014, Centrul  ED Buzău a  început ziua în compania   celor mai tineri copii europeni de la grădinița  Adeona Kindergarten. Vizibil emoționați dar foarte bine informați  cei mici cu vârste cuprinse între 2 și  6 ani ne-au primit foarte frumos. Am fost plăcut surprinși  să aflăm  că știau ce sărbătorim în acea zi, că este ziua Europei. Ca la fiecare sărbătoare am spus povești despre  sărbătorită, am cântat, am împărțit dulciuri, cărți pentru copii,  am socializat , ne-am   fotografiat. Am felicitat cadrele didactice  pentru atmosfera  deosebită pe care au creat-o alături de cei mai mici  și ne-am promis o colaborare, astfel încât cei 20 de  micuți europeni să crească  sub privirile Centrului.

DSCN3313 DSCN3314 DSCN3316 DSCN3274 DSCN3302 DSCN3311

—————————————————————————————————————————–

Luni, 28.04.2014, Centrul ED Buzău a fost gazda unei întâlniri cu elevi şi profesori de la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman din Buzău, împreună cu colaboratorii lor din Balikesir Rahmi Kula Anatolien High School, Turcia. Cu această ocazie s-au prezentat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele care vor fi organizate în anul 2014. Musafirii din Turcia au fost foarte  interesaţi de ceea ce reprezintă Uniunea Europeană, de avantajele pe care le au membrii Uniunii şi de perspectivele de colaborare atât personale cât şi instituţionale. Toţi au primit materiale dedicate Centrului şi Uniunii Europene, atât în limba română cât şi în limba engleză.

DSCN3219 DSCN3228 DSCN3235

—————————————————————————————————————————–

Participare alături de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău la acţiunea Bursa Locurilor de Muncă

Vineri 11 aprilie 2014, AJOFM Buzău a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă în municipiul Buzău la Galeriile Mall Buzău. Centrul ED Buzău a participat activ la eveniment alături de organizatori. Obiectivul acţiunii a fost informarea participanţilor şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în legătură cu piaţa unică europeană şi cu drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni legate de muncă. Judeţul Buzău este al cincilea la nivel naţional cu cele mai multe posturi oferite la această Bursă, prima din acest an, care se organizează de altfel, tradiţional, în luna aprilie. 70 de agenţi economici din judeţ şi-au anunţat participarea la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, şi au oferit 611 locuri de muncă celor 1096 de persoane participante, cele mai multe locuri de muncă disponibile fiind în municipiul Buzău. 547 persoane au fost selectate în vederea încadrării, iar 12 persoane au fost deja încadrate.
Centrul ED Buzău a fost prezent la eveniment între orele 09:00-13:30, şi a făcut o prezentare a Reţelei Europe Direct, a Centrului, o prezentarea a drepturilor şi oportunităţilor cetăţenilor europeni. S-au împărţit broşuri şi alte materiale informative realizate de Centrul ED Buzău sau primite de la Reprezentanţa Comisiei Europene. În urma prezentărilor şi discuţiilor purtate, cetăţenii aflaţi în căutarea locurilor de muncă au fost interesaţi de activitatea Centrului şi de informaţiile utile pe care le pot primi.

270 287 298 284 285

—————————————————————————————————————————–

Centrul ED Buzău a organizat joi 10.04.2014 la Primăria Pătîrlagele dezbaterea cu tema „Europarlamentarii de mâine, ambasadorii comunităților locale” – Nivel de prioritate 1, din cadrul proiectului „Alegerile pentru Parlamentul European 2014”. Dezbaterea şi-a propus să conştientizeze în rândul cetățenilor buzoieni importanţa participării la vot în vederea promovării celor mai buni reprezentanţi în cadrul alegerilor europarlamentare. Reprezentanții Centrului ED Buzău au realizat o amplă prezentare a instituțiilor europene, a structurii Parlamentului European, a noutăților scrutinului ce va avea loc în perioada 22-25 mai 2014. Dezbaterea a fost presărată cu filme având ca obiect alegerile europarlamentare. S-a prezentat și un rezumat al discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii pe care comisarul european Dacian Cioloș a avut-o la București cu reprezentanții ED din România. La dezbatere au participat peste 200 persoane: reprezentanți ai autorităților, cetățeni, elevi care votează prima oară, profesori.
În timpul dezbaterii s-au distribuit materiale cu conţinut specific evenimentului.
Dezbaterea a fost interactivă, participanții au pus mai multe întrebări legate de alegerile europarlamentare dovedind astfel interes pentru prezentarea făcută.
În partea a doua a prezentării s-au reiterat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele pe care le vom organiza în anul 2014.

Poze Patirlagele 185 Poze Patirlagele 182 Poze Patirlagele 181 Poze Patirlagele 175 Poze Patirlagele 174 Poze Patirlagele 171

—————————————————————————————————————————–

Vineri 04 aprilie 2014, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a fost prezent la Teatrul Naţional din Bucureşti, într-un dialog cu cetăţenii. Au fost abordate teme specifice politicilor europene, rolul opiniei cetăţenilor în uniunea europeană, al instituţiilor europene, cum este perceput viitorul Uniunii europene, cu accent pe alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

La acest eveniment, care a fost moderat de jurnalistul Luca Niculescu, au participat cca 200 persoane, cetăţeni simpli, reprezentanţi ai unor state membre, instituţii, ONGuri. Centrului Europe Direct Buzău a fost reprezentat la această întâlnire de consilierul în comunicare Marius Bozioreanu.

IMG_1036 IMG_1034 IMG_1032 IMG_1023

—————————————————————————————————————————–

Marți 08.04.2014, în cadrul săptămânii  – Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, Centrul  Europe Direct Buzău  a primit vizita unui grup de 30 de elevi de la Școala Gimnazială  Prof. dr. Ion Anghel, Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman, Liceul Tehnologic Costin Nenițescu. Elevii au fost  însoțiți de următoarele cadre didactice: Dragu Alexandrina – director, Maftei Anișoara – profesor, Albu Luminiţa -profesor şi Dinu Camelia – profesor. Subiectul întâlnirii  a fost ,,Biblioteca vie,,. În calitate de invitat a participat  domnul Toader Valeriu din partea firmei S.C. MONDO CONSULT S.R.L, firmă care acordă consultanţă în domeniul formării profesionale. În cadrul întâlnirii au fost prezentate scurtmetraje realizate de elevi având ca subiect personalităţi de marca ale culturii şi ştiinţei româneşti ( George Emil Palade, Constantin Brâncuşi, etc.) Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman a prezentat exemple de bună practică  finalizate în interviuri filmate cu cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Gazda evenimentului, Centrul Europe Direct Buzău a moderat această întâlnire interactivă, multele semne de întrebare găsindu-şi  un răspuns adecvat. Filmuleţele vizionate  sunt disponibile pe You Tube. Mulţumim elevilor şi cadrelor didactice .

DSCN3122 DSCN3118 DSCN3140 DSCN3151 DSCN3131 DSCN3137

—————————————————————————————————————————–

În cadrul săptămânii  – Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, Centrul  Europe Direct Buzău  a primit azi 07.04.2014 vizita unui grup de 30 de elevi de la Colegiul  Naţional Mihai Eminescu, coordonaţi  de doamna profesor Cristiana Stoica. Subiectul întâlnirii  ,,Cetăţenia activă şi participativă,, a fost propus de elevi. Echipa Centrului a moderat această dezbatere cu un profund caracter interactiv, multele semne de întrebare găsindu-şi  un răspuns adecvat. În sprijinul  acestei dezbateri ne-am bazat pe un bogat material documentar, respectiv: prezentări Power Point, filmuleţe, clipuri, etc…

DSCN3066 DSCN3078    DSCN3047 DSCN3051

—————————————————————————————————————————–

Centrul ED Buzău a organizat vineri 04.04.2014 la Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil din Buzău, în cadrul acțiunii „Votează pentru tine votează pentru viitor”- o dezbatere menită să conştientizeze în rândul elevilor importanţa participării la vot în vederea promovării celor mai buni reprezentanţi în cadrul alegerilor europarlamentare. La dezbatere au participat elevii care se înscriu în grupul ținta „first time voters” şi cadre didactice. În timpul dezbaterii s-au distribuit materiale cu conţinut specific evenimentului. Dezbaterea a fost interactivă, elevii au pus mai multe întrebări legate de alegerile europarlamentare dovedind interes pentru prezentarea făcută. În partea a doua a prezentării s-au reiterat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele pe care le vom organiza în anul 2014.

DSCN3015 DSCN3020 DSCN3031 DSCN3016 DSCN3045

—————————————————————————————————————————–

În data de 21.03.2014 echipa Centrului ED Buzău s-a deplasat la SC DHAL CONFECTION SRL din localitatea Cislău , judeţul Buzău.Având în vedere că aici, lucrează numai femei, am organizat o dezbatere privind reconcilierea vieţii de familie cu cea profesională. Dezbaterea a fost interactivă , am identificat şi am dezbătut împreună problemele existente în plan profesional şi familial. În partea a doua a vizitei am prezentat importanţa anului 2014 din punct de vedere al alegerilor europarlamentare, scotând în evidenţă noutăţile care au apărut faţă de campaniile anterioare. Am răspuns întrebărilor şi am oferit tuturor femeilor tricouri personalizate cu sigla Centrului.

DSCN2920 DSCN2921 DSCN2928 DSCN2932 DSCN2934 

—————————————————————————————————————————–

Centrul ED Buzău a organizat joi 20.03.2014 la Liceul Teoretic Pătârlagele în cadrul acțiunii „Votează pentru tine votează pentru viitor”- o dezbatere menită să conştientizeze în rândul elevilor importanţa participării la vot în vederea promovării celor mai buni reprezentanţi în cadrul alegerilor europarlamentare. La dezbatere au participat elevii care se înscriu în grupul ținta „first time voters” şi cadre didactice. În timpul dezbaterii s-au distribuit materiale cu conţinut specific evenimentului. Dezbaterea a fost interactivă, elevii au pus mai multe întrebări legate de alegerile europarlamentare dovedind interes pentru prezentarea făcută. În partea a doua a prezentării s-au reiterat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele pe care le vom organiza în anul 2014.

DSCN2949 DSCN2953 DSCN2962 DSCN2969

—————————————————————————————————————————–

Comisarul european Dacian Cioloş: „Nu există România şi Uniunea Europeană, ci doar România ca parte integrantă a Uniunii” În perioada 16-18 martie 2014, la București s-au derulat o serie de întâlniriextrem de interesante organizate de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, dedicate alegerilor europarlamentare din 25 mai 2014. În seara zilei de 16 martie, a avut loc o primă întâlnire între reprezentanții Centrelor de Informare Europe Direct din România și presa locală cudomnul Dacian Ciolos, comisar european pentru Agriculturăși Dezvoltare Rurală. Întâlnirea a fost moderată de către doamnaAngela Filote, șef al Reprezentanței Comisiei Europene în Româniași doamna Ioana Marchis, consilier comunicare în cadrul Reprezentanței şi coordonatorul centrelor ED din România. Reţeaua Europe Direct reprezintă unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeană pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia la nivel local. Reţeaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 480 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeană şi 700 de membri Team Europe. În România, cele 31 de Centre de Informare Europe Direct, 14 Centre de Documentare Europeană şi peste 20 de experţi în politici europene Team Europe reprezintă interfaţa Comisiei cu cetăţenii la nivel local şi au misiunea de a promova o cetăţenie europeană informată şi activă. Aceste reţele oferă informaţii generale şi specializate privind UE şi fac trimitere la surse de informare specializate, conştientizează publicul şi promovează dezbaterea pe teme europene.

„În ultimii patru ani am fost la Bruxelles şi am auzit de această reţea, se pare că e cea mai bună dintre reţelele din Uniunea Europeană şi am fost foarte mândră că în acest domeniu, în aducerea informaţiei aproape de cetăţean, suntem pe primul loc”, a precizat Angela Filote, care şi-a arătat disponibilitatea de a continua informarea în teritoriu, prin intermediul acestor centre.
Întâlnirea din data de luni 17 martie 2014 a avut loc la Bibliotecii Naționale, unde Comisarul european Dacian Cioloş a dialogat cu aproximativ 300 de cetăţeni români, dar şi din alte state membre ale Uniunii Europene, despre cetăţenia europeană, politica agricolă comună, iniţiativa cetăţenească europeană, tradiţii şi identitate, dreptul la liberă circulaţie si extinderea zonei Schengen.
Centrul Europe Direct Buzău, a fost reprezentat de către Bozioreanu Marius in calitate de consilier comunicare iar presa buzoiană de către Andreea Dinu.

IMG_20140317_105845621 IMG_20140317_111229775 IMG_20140317_111705218 IMG_20140316_173416966 IMG_20140317_104554430 IMG_20140317_105804937 

—————————————————————————————————————————–

Centrul ED Buzău a organizat joi 13.03.2014 la Liceul Teoretic Pogoanele în cadrul acțiunii „Votează pentru tine votează pentru viitor”- o dezbatere menită să conştientizeze în rândul elevilor importanţa participării la vot în vederea promovării celor mai buni reprezentanţi în cadrul alegerilor europarlamentare. La dezbatere au participat 3 clase de elevi care se înscriu în grupul ținta „first time voters” şi cadre didactice. În timpul dezbaterii s-au distribuit materiale cu conţinut specific evenimentului. Dezbaterea a fost interactivă, elevii au pus mai multe întrebări legate de alegerile europarlamentare dovedind interes pentru prezentarea făcută. În partea a doua a prezentării s-au reiterat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele pe care le vom organiza în anul 2014.

DSCN2905 DSCN2893 DSCN2882

—————————————————————————————————————————–

Centrul ED Buzău a organizat joi 27.02.2014 la Colegiul Naţional Alexandru Vlahuţă din Rm. Sărat în cadrul acțiunii „Votează pentru tine votează pentru viitor” – Nivel de prioritate 2, din cadrul proiectului „Alegerile pentru Parlamentul European 2014” o dezbatere menită să conştientizeze în rândul elevilor importanţa participării la vot în vederea promovării celor mai buni reprezentanţi în cadrul alegerilor europarlamentare. La dezbatere au participat 93 de elevi care se înscriu în grupul ținta „first time voters” şi cadre didactice. În timpul dezbaterii s-au distribuit materiale cu conţinut specific evenimentului. Dezbaterea a fost interactivă, elevii au pus mai multe întrebări legate de alegerile europarlamentare dovedind interes pentru prezentarea făcută. În partea a doua a prezentării s-au reiterat obiectivele şi misiunea Centrului ED Buzău şi au fost anunţate evenimentele pe care le vom organiza în anul 2014.

Picture 643 Picture 641

—————————————————————————————————————————–

21 februarie 2014- Seminar de informare/formare ERASMUS + 2014-2020. Centrul Europe Direct Buzău a participat alături de Inspectoratul Judeţean Buzău la seminarul ERASMUS + 2014-2020. Am participat cu un stand unde am împărţit pliante, materiale promoţionale, am prezentat pe scurt Centrul ED Buzău.

DSCN2775 DSCN2787 

—————————————————————————————————————————–

21 februarie 2014- Ziua mondială a limbii materne, eveniment cu valențe educaționale și culturale de o mare însemnătate. Centrul Europe Direct Buzău a participat alături de Centrul Cultural Francofon Buzău la evenimentul ce a avut loc la Galeria Mall Buzău între orele 12:00-14:00, unde a poposit şi echipa “Paşaport pentru cultură” – un Proiect realizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Corint Educaţional. Am participat cu un stand unde am împărţit pliante, am oferit cărţi câştigătorilor concursurilor interdisciplinare şi de cultură generală.

DSCN2804 DSCN2815 DSCN2828 

—————————————————————————————————————————–

Vineri 14 februarie 2014, Centrul Europe Direct Buzău a fost gazda unei mese rotunde – Întâlnire informală cu presa buzoiană. Cu această ocazie am lansat acţiunea: ”Uniunea Europeană în presa buzoiană – desemnarea celui mai bun material pe teme europene„ ce se va desfăşura în perioada februarie – decembrie 2014. Au participat jurnalişti de la Observatorul Buzoian, Campus Buzău, Opinia Buzău, Focus TV, TV SAT. Au fost prezentate Reţeaua şi Centrul ED, evenimentele organizate în anul 2013 şi planul de acţiuni pentru anul 2014. Cu aceasta ocazie am stabilit condiţiile protocolului de colaborare și am oferit materiale redactate de Centrul ED Buzău: broşuri, mape, semne de carte, pliante alături de materiale primite de la Reprezentanţa Comisiei Europene.

DSCN2750 DSCN2749 DSCN2748 DSCN2754 DSCN2766 DSCN2759