Miercuri,  12 martie 2019, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău l-a avut ca oaspete pe Domnului Alfredo Alfonso Torrealba, Charge D’Affaires al Republicii Bolivariene Venezuela în România.

Domnul Președinte Ionel GAGU a prezentat potenţialul economic al judeţului Buzău precum şi principalele oportunităţi de cooperare.

Domnul Alfredo Alfonso Torrealba a subliniat că Republica Bolivariană Venezuela este deschisă comerțului internațional mai mult ca niciodată, aflându-se într-un proces de flexibilizare  a pieței de schimb valutar început în februarie 2019.

În momentul de față, Venezuela prezintă o cerere mare în sectorul alimentar ( produse din carne, conserve, lapte praf, etc), putând fi de altfel explorate și alte sectoare de interes ( cum ar fi spre exemplu, băuturile alcoolice). Ca țară exportatoare, Venezuela are o supra-producție de alimente exotice ( ex. caca), dar și băuturi specifice ( ex. romul) ce pot fi exploatate din punct de vedere comercial, în funcție de interesele comercianților.

Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România este dispusă să colaboreze în promovarea intereselor comune ale țărilor noastre, prin facilitarea asocierii strategice a întreprinzătorilor, întreprinderilor mici și mijlocii, cu speranța că putem stabili o punte între întreprinzătorii români și cei venezueleni care să articuleze interesele lor comune, pentru a genera afaceri și, implicit creștere economică pentru ambele țări.

Domnul Alfredo Alfonso Torrealba ne-a pus la dispoziție pentru potențialii oameni de afaceri interesați Legea Constituțională a investiției străine productive din Venezuela.

S-au purtat discuții pe marginea subiectelor prezentate și de asemenea pentru organizarea de misiuni economice a oamenilor de afaceri din județul Buzău ( în colaborare cu alte CCI din țară) în Republica Bolivariană Venezuela.

S-a convenit de asemenea să se facă și un schimb de oportunități de afaceri de ambele părți.